TRE


T.R.E


Tension and Stress Releasing Exercises (TRETM) är en kroppsorienterad metod för att frigöra kroppen från fysiska, emotionella och mentala spänningar. Detta sker bland annat genom att gradvis släppa de djupa och kroniska muskelkontraktioner som skapas vid långvarig stress.


Övningarna i TRETM aktiverar en naturlig funktion för stressreglering som innebär att det skapas en neurogen skakning i kroppens muskler (inifrån och ut). Den neurogena skakningen skapar gradvis en avspänning i de muskler som är spända. När det sker signalerar kroppen till hjärnan att stressen eller det eventuella hotet är över. Då TRE används regelbundet blir resultatet för de flesta ökad stresstålighet, samt att individer med, till exempel, sömnsvårigheter, oro, ångest, vredesutbrott, Post Traumatisk Stress Syndrom ofta gradvis kan återgå till att fungera normalt igen.


TRE är lätt att lära och kan sen användas utan hjälp av en terapeut, eller om man önskar ett djupare terapeutiskt arbete, med hjälp av en TRE-tränare. Metoden är mycket effektiv och används i över 10 länder av yrkesgrupper där man ofta möter stress och trauma.


I USA har TRE tillämpats framgångsrikt inom den amerikanska försvarsmakten, både som en process som vissa förband lär sig innan de blir stationerade utomlands, men också för att hjälpa hemvändande personal som blivit traumatiserad.  Copyright wellnesscenter4u © All Rights Reserved Anna-Maria ÖhrströmMail: anna@wellnesscenter4u.se