Kurser

 

Kurser

 

Nybörjarkurs i avspänning/stresshantering 8 * 2 tim

I denna kurs skapas en medvetenhet om i vilka situationer man upplever stress och hur man agerar vid dessa tillfällen samt vart i kroppen man har spänningar. Kursen innehåller vägledda avspänningsövningar i fysisk avspänning, mental avspänning, målbilder och mental träning. Kompendium med avspänningsövningar ingår. Vi kan inte påverka att samhället är stressfyllt, men vi kan påverka hur vi reagerar på det.

Investering: 1600 kr

 

 

Mindfulness 8 *2 tim

Genom mindfulness tillåter du dig att vara närvarande i nuet och där man lyssnar på sitt inre.

Mindfulness syftar till att utveckla medvetenhet, självkännedom och en förmåga att lyssna till sin intuition, vi har alla en inre visdom inom oss men när vi inte ger oss tid att lyssna har den svårt att komma till uttryck. Mindfulness gör det därmed möjligt att komma mer i kontakt med dig själv och hur du vill skapa ditt liv. Kursen innehåller mindfulnessövningar,hjärnfunktion, kunskap och meditation, mm.Kursen är upplevelsebaserad och du kommer att arbeta med övningar hemma mellan gångerna.Vetenskap visar att hjärnfunktion förändras på 8 veckor med dagliga mindfulnessövningar.

Investering: 1600kr

 

 

Spädbarnsmassage 8*2 tim

Spädbarns massage är en kärleksfull och mjuk beröring av kroppens största sinnesorgan, huden. I en lugn miljö ger du ditt barn varma, mjuka strykningar av kroppen. Det ger föräldrar och barn en fin stund av närhet tillsammans där man kan släppa vardagens alla göromål för att bara vara närvarande med sitt barn. Denna stund ger kommunikation med ditt barn där ni har ögonkontakt, beröring och du kanske pratar eller sjunger för ditt barn. Massage medför avslappning och kan mildra kolik. Ge dig och ditt barn en fin start tillsammans.

Investering: 1600 kr

 

 

Avspänning och massage workshops för barn och ungdomar

Anpassar denna kurs beroende på i vilken ålder barnen/ungdomarna är, samt vilka behov som gruppen har. Kurstiden anpassas såväl efter det behov gruppen har. Ex på vad som kan ingå: massagesagor, workshops där man får prova att massera varandra och vägledda avslappningsövningar, mental träning och så vidare. Hör av er för prospekt.

 

 

 

Meditation

Meditation är en metod där tillåter sig att vara mer närvarande i nuet och där man lyssnar på sitt inre. Det är ett sätt där man ger sig själv möjligheten att för en stund släppa det tempo med alla intryck och måsten som finns i dagens samhälle. Att meditera och slappna av i kropp och sinne ger en mängd positiva fördelar i livet som är vetenskapligt bevisade.

 

Meditationen syftar till att utveckla medvetenhet, självkännedom och en förmåga att lyssna till sin intuition, vi har alla en inre visdom inom oss men när vi inte ger oss tid att lyssna har den svårt att komma till uttryck. Meditation gör det därmed möjligt att komma mer i kontakt med dig själv och allt som du är.

 

Det finns flera meditationstekniker där man kan arbeta med personlig utveckling på olika sätt. Den mängd av tekniker som finns kan göra det svårt att veta vad som känns rätt och vilken av dessa tekniker man ska använda sig av. Vi är alla unika varelser och därför bör man hitta det som passar för just en själv. I denna kurs vill jag därför ge den chansen att få prova olika meditationstekniker för att på så sätt kunna känna sig fram till det som passar dig.

 

Kursen kommer att vara upplagd på 8 tillfällen där vi vid varje tillfälle gör olika meditationer och övningar i personlig utveckling. Jag kommer att känna av gruppen innan jag helt bestämmer vilka meditationer som kommer att ingå.Kursen är upplevelsebaserad och ett kompendium om stress och meditation kommer att ingå.

Investering: 1600 kr

 

 

En dag för helande

Denna dag är tänkt som en paus i livet, för att vända blicken inåt för att ge till dig själv. Fokus under dagen kommer att vara helande meditationer och övningar som avslutas med en trummeditation.

Investering: 800 kr för, Fika & sopplunch ingår

 

 

Livets andetag/helgretreat

Likt ett andetag behöver vi balans i livet mellan det vi ger av oss själva och det vi tar emot. I dagens samhälle lever vi i ett hektiskt tempo som är fyllt av intryck och händelser. Vi ger av sig själv i arbete, till nära och kära och så vidare. När vi ger gör vi ”uttag” i oss själva och för att leva i balans behöver vi egen tid att ”fylla” på det igen:

Det finns många människor som har en obalans i detta och som blivit utbrända eller finns i riskzonen för att bli det.

Ger vi oss själva den omtanke och tid vi behöver för att ladda våra egna batterier? Lever du ditt liv som du vill leva?

Detta är en tvådagars kurs fylld med övningar meditationer och andra verktyg för att skapa den balansen i ditt liv.

Investering 1500 kr Fika och sopplunch ingår

 

 

Trumresa

Hur går en trumresa till?

Att använda trummans rytm för att nå ett förändrat medvetande tillstånd har använts av urbefolkningar världen över. Syftet är att få kontakt med sin inre visdom för att läkas eller få klarhet i sitt liv.

Jag föredrar att man gör meditationen liggande på rygg, men man kan även sitta.

 

Jag gör en kort guidad meditation och låter sedan trummans regelbundna rytm guida er vidare till förändrat medvetande tillstånd. I detta tillstånd är det lätt att få svar och se ting som i vaket tillstånd är fördolt för oss. Förändrat medvetande tillstånd är ett avslappnat tillstånd. Vi kan ibland även i vardagen, exempel när man kör bil och helt plötsligt märker att man åkt längre än man själv varit uppmärksam på.

Under meditationen möter man kraftdjur men även andliga guider osv.

Kraftdjuren bär med sig olika visdom till dig och dessa samtalar vi om för att förstå trumresans språk. När trummans rytm ändras och blir långsam är det dags att långsamt komma tillbaka.

Alla kan resa med hjälp av trumman, men man kanske inte lyckas första gången. Även om man inte lyckas att nå detta får varje resenär en god stunds avslappning och healing av trumman. En trumresa tar mellan 20-30 min att genomföra och därefter samtal för att diskutera det man sett och känt.

På träffarna gör vi en trummeditation och pratar om symboliken sedan fikar vi därefter en kortare trummeditation.

 

Investering 150kr om du betalar in på mitt bankgiro 451-6332 i förskott kontant på plats 180 kr

 

Anmälan är bindande

 

 

 

Reikikurser

Reiki är en japansk avslappningsteknik som främjar den självläkande förmågan. Den bygger på ett antagande om att livsenergi/ki finns i allt levande. Liksom akupunktur bygger även reiki på ett antagande om att ohälsa kan uppstår när kiflödet begränsas. Reiki är en enkel men kraftfull metod som alla kan lära sig. Reiki undervisas i steg 1,2 och 3. Reiki är godkänt I Sverige som friskvårdsmetod. Jag tillhör reikiförbundet

 

Reikikurs Steg 1

Reiki omtalas i 2500 år gamla buddistiska sutror från Tibet där det används av munkar. I början av 1900-talet återupptäcktes Reiki av japanen Mikao Usui. Reiki är uppdelat i två ord Rei och Ki. Rei betyder det allvetande gudsmedvetandet och Ki betyder livsenergi.

Reiki är livsenergi ”styrt” av det allvetande gudsmedvetandet.

Reiki är en enkel men kraftfull healingteknik som alla kan lära sig.

Kursen innehåller:

 

• Vad är Reiki.

• Reikis historia.

• Meditationer/Övningar.

• Gruppbehandlingar/Självbehandling.

• Scanning – Att känna av auran.

• Smudgeing – Rena med salvia.

• Reikiintitiering – Öppna sin inre healingkanal.

 

Kurspris: 1900:- inkl Diplom & Reikimanual Anmälningsavgift 500 kr betalas in 1 vecka innan kursstart

När: 14-15 nov

Tid: 9-17

 

William Lee Rands bok Reiki – Helande beröring ingår i kurspriset.

William är grundare till Internationella Reikicentret i USA.

Boken är riktad till steg 1 & 2 och är en mycket välskriven bok.

Under helgen rekommenderar jag att vara i stillhet för att kunna lyssna inåt. Medtag behagliga kläder.

 

 

Reikikurs steg 2 Okuden

Reiki steg 2 eller okuden som det heter på japanska och betyder djupare kunskap. Jag meddelar er i god tid så ni kan planera er tid. I steg 2 börjar vi använda oss av symboler som ökar reikisystemets styrka och användbarhet.

 

 

Under helgen

• Reiki 2 initiering

• Vi lär oss tre reikisymboler, distans, kraft och mental/emotionell.

• Praktisk träning i hur dessa används och vad de står för.

• Meditationer och övningar

• Hur man sänder healing på distans

• Reikigrid – medtag en kristall. Använd din intuition när du väljer den.

 

Kurspris: 1900kr inklusive Diplom och reikimanual Tid 9.00-17.00 Plats: Wellnesscenter

Mail:anna@wellnesscenter4u.se tele:0725-343179

 

Under helgen rekommenderar jag att vara i stillhet för att kunna lyssna inåt. Medtag behagliga kläder och en kristall. Jag ser fram emot att träffa er alla.

Namasté Anna

 

 

Reikikurs steg 3 ART

ART står för avancerad reikiträning. Detta är första steget av 3 i reikimasterutbildningen och den enda som kan läsas separat. Så du kan gå denna kurs om du vill ha kraften och kunskapen av master, men inte vill ha lärardelen. Krav att du gått steg 1 och 2 och kan uppvisa diplom samt att du känner dig säker i ditt reikiutövande så att du är redo att gå vidare.

Usui mastersymbol som stärker alla de andra symbolerna. Eterisk kirurgi, reiki rörelsemeditationer, mm. Mycket tid läggs på praktisk träning

 

 

Investering:2500 kr, kompendium, lättlunch och återträff .

 

Datum:

 

Tid: 9-17:00

 

Plats: Wellnesscenter

 

Anmälan till Anna Öhrström tel: 0725-343179 Mail: anna@wellnesscenter4u.se

 

Kursen måste ha minst 4 deltagare för att bli av.

 

 

 

Copyright wellnesscenter4u © All Rights Reserved Anna Öhrström

 

 

Mail: anna@wellnesscenter4u.se Spjutgatan 2 Norrköping